Button to the Swedish site.Button to the English site.

FAQ

Här är svaren på våra vanligaste frågor. Ifall din fråga inte finns med så är det bara att kontakta oss så svarar vi på den om vi kan. Frågor som rör hyrcykel utan guide skickas helst till våra partners på Travelshop.

Kontakt endast hyrcyklar
Travelshop
info@travelshop.se
040 330 570
www.travelshop.se

Kontakt alla andra frågor
Malmö Bike Tours
info@malmobiketours.se
0762 06 05 15

Allmänt

Har ni öppna turer?

Vi håller i huvudsak guidade turer för slutna sällskap, men ett par gånger under sommaren brukar vi även hålla öppna turer som man kan boka som enstaka deltagare.

Var börjar turerna? Har ni en butik?

Vår utgångspunkt är cykelgaraget Bike & Ride på Malmö centralstation. Trappor ner finns vid slutet av spår 10.

Vi har inte en butik, så det går inte att besöka oss utanför ramen för en guidad tur. Däremot går det att besöka våra partners Travelshop på samma plats.

Vad händer om det regnar eller är kallt?

Vi viker oss inte för lite väta eller vind, våra turer går så länge vädret inte utgör en säkerhetsrisk. Ifall vi hamnar i ett oväntat skyfall under en tur så har våra guider med sig några regnponchos som vi lånar ut om det behövs. Självklart är det alltid bra att ha med sig en extra tröja eller jacka om det blir kallare än man tänkt sig.

Dock förstår vi om inte alla tycker en cykeltur är lika trevlig när solen vägrar visa sig. Därför så försöker vi möjliggöra flytt av turen när det är görbart för oss, så man kan ta det vid ett annat tillfälle när vädret är bättre. Det är också möjligt att för en extra kostnad hålla en minibuss eller buss på jour, redo att ta över ifall man vill byta från cykel.

Kan man ta med barn på turerna?
Ja. Om de kan cykla själva går det bra under medföljande vuxens översyn, och barncyklar finns att hyra. Är de små kan ni hyra en lådcykel och placera dem i lådan (3-4 mindre barn kan få plats). Är de däremellan kan man använda en så kallad tag-a-long som är en slags tandemhybrid med förälderns cykel.
Vilka språk finns turen på?
Våra vanligaste språk är svenska och engelska. Ifall man bokar en privat tur så går det bra att be om andra språk. Vi kan självklart inte alla språk flytande, men vi har kontakt med många andra duktiga guider som vi kan hyra in, och det finns någon för de flesta vanliga språk. Kontakta oss så ser vi vad vi kan erbjuda.

Privata turer

Är privata turer något för mig?
Ja, varför inte? En privat tur av Stadsturen för små grupper kan göras mycket mer personligt efter smak och intresse. Bland de trevligaste turerna är de som är ett litet antal deltagare i mindre grupper. Grupper upp till 10 personer har samma pris per tur.

Ifall du representerar en något eller betydligt större grupp är privata turer helt klart något för er. Kontakta oss så försöker vi skräddarsy en tur helt efter era behov.
Jag planerar en tur ett tag fram, men vet inte än hur det blir. Hur snart i förväg måste man boka en privat tur?
Det finns inget strikt datum. Ifall ni önskar en enkel tur och cyklarna finns kan vi ibland ordna en cykeltur till i övermorgon om man har riktig tur. Normalt sett så rekommenderar vi att man bokar åtminstone 1,5-2 månader innan för grupper på 25 och uppåt och 1 månad innan för grupper därunder för att minska risken att vi är fullbokade.
Kan ni arrangera andra typer av guidade turer? Alltså turer utan cykel.
Absolut, det gör vi ofta. Maila oss på info@malmoguidedtours.se

Stadsturen

Vilket innehåll har turen?
Vi tycker inte att det ska finnas en motsättning mellan en underhållande och en informativ tur. Vi tar med sammanhanget på det vi berättar om samtidigt som vi använder anekdoter och intressanta episoder för att uppnå detta och för att kunna följa en röd tråd genom Malmös olika delar. Vi tycker att en guide ska erbjuda mer än bara ett torrt manus läst ord för ord eller lösryckta anekdoter utan sammanhang.

Under turen ser vi alla viktiga sevärdheter i Malmö man får ta sig till med cykel, som Rådhuset och Stortorget, Folkets Park, Möllevången, Malmöhus slott, Turning Torso och Västra Hamnen, och en fantastisk utsikt över Öresund och Öresundsbron (om det inte är väldigt dimmigt).
Är turen säker att cykla?
Ja, den är så säker den kan bli. Över 80% av turen går på cykelbanor som är separerade från biltrafik, och den delen som går på gator är när trafiken är minimal och hastigheterna låga. De enda tillfällena då man bör vara extra vaksam är när vi korsar några lite större gator, vilket är oundvikligt om man vill ta sig runt i staden. Se bara till att inte cykla mot rött så brukar det gå väldigt smidigt.
Är turen jobbig att cykla?
Nej, det kan man inte påstå. Vi har ofta pensionärer med på turen utan några som helst problem, och ser ni en backe får ni säga till, för vi har aldrig märkt någon.
Hur lång är turen?
Omkring en mil, men det kan variera något.

Cyklar

Kan jag hyra en cykel av er utan att delta i en guidad tur?
Ja och nej. Malmö Bike Tours hyr inte ut cyklar, men det går bra att kontakta våra partners Travelshop så hjälper de dig. Vi använder samma cyklar.
Vilka cyklar har ni? Finns det en som passar mig?
Vi använder normalt oväxlade och treväxlade cyklar för stadscykling. Cyklarna har fotbroms och cykelkorg. Det finns även andra cyklar att tillgå, såsom tandemcyklar, lådcyklar och sportcyklar.
Har ni hjälmar?
Ja, vi har hjälmar för den som vill ha. Många av våra kunder vill inte ha hjälm, så kom ihåg att be om en om du vill ha en hjälm.

Vi kräver att barn under 15 år har hjälm i enlighet med svensk lag.
Kan man göra turer hos er på egen cykel?
Ja, självklart!
Kan jag hyra cykeln längre än bara för den guidade turen?
Ja, det går att hyra cyklar från några timmar till flera veckor. Kontakta oss om detta så ordnar vi det.