Button to the Swedish site.Button to the English site.

Sydsvensk dagstur

Malmö och Lund är systerstäderna med kort avstånd men väldigt olika karaktär. På denna tur berättas först om visdomsstaden Lund, en stad med vikingatida anor som en gång praktiskt taget var huvudstad i Danmark. Sedan ser vi Malmö, staden av ständig förändring som är en cykelstad i absolut världsklass.

Denna tur är tillgänglig som en dagsutflykt från Köpenhamn där tågbiljett ingår. Turen är i almänhet tillgänglig på engelska. Den kan bokas på svenska som en privat tur.


Dagen börjar med en promenad genom Lunds historia där vi hör om de vikingar som en gång grundade staden, om ärkebiskopen som stoppades i kokande vatten, om hur dansk-svenska krig både totalförstörde staden och gav upphov till det universitet som räddade den, och om Lunds studentikosa samtid.

Sedan fortsätter vi till Malmö där det blir lunchpaus innan vi ser de olika delarna av Sveriges tredje stad. Under rundan besöker vi Sveriges tjockaste kung, högsta byggnad och största Folkets Park, allt medan vi lär oss om Malmös ständiga växling mellan framgång och kris. Vi avslutar vid havet med fantastisk utsikt över Öresund.

Denna tur säljs till allmänheten genom en ny plattform som Malmö Bike Tours har varit med och skapat. På Tour Swedish Copenhagens hemsida swedishcph.dk kan du boka turen direkt om du vill ta den från Köpenhamn.

Turen kan även bokas för privata sällskap där det även går bra att börja i Sverige. Maila oss ert intresse till info@malmobiketours.se


Vi säljer öppna turer av denna tur genom den plattformen Tour Swedish Copenhagen. Det är en kanal som sköts gemensamt av guider i Skåne och där Malmö Bike Tours är delaktigt.

BOKA